Bitep technológiai park

A Budaörsi Ipari és Technológiai Park (rövid nevén: BITEP) Budaörs nyugati határában, az 1-es számú főút és a Budakeszit Törökbálinttal összekötő 8102-es számú út (Gyár utca) által határolt 60 hektáros területen fekszik, az M1-M7-M0 autópályák találkozásától kb. 2 km-re.

A park két, az 50-es években épült, hadiipari célokat is szolgáló nehézipari gyár (Ipari Szerelvény- és Gépgyár (ISG), Porkohászati Művek (Porkorit)) területén jött létre.

Az említett ipari üzemeket működtető gazdasági társaságok privatizációját követően a ’90-es évek végén kezdődött el az ipari park fejlesztése.

Az Ipari Park területének ingatlan fejlesztője a Budaörsi ISC Kft volt. A fejlesztés alap koncepcióját az jelentette, hogy a nagyon kellemes környezetbe ágyazott ipari területen olyan, elsősorban kis méretű és teljesen új infrastruktúrával (közmű és úthálózat) ellátott telkek alakuljanak ki, melyek kis és közepes vállalkozásokból álló leendő tulajdonosai számára megfelelő telephely felépítését teszik lehetővé.

A fejlesztés 2000-ben az „Ipari Park” cím elnyerésével vett lendületet, majd a teljes infrastruktúra hálózat több szakaszban történő kiépítésén át az így kialakult telkek értékesítésével zárult le.

A sikeres fejlesztési és betelepítési folyamatnak köszönhetően a park 2002-ben az „Integrátor Ipari Park” címet is elnyerte.

A park elhelyezkedéséből adódó kiváló megközelíthetősége, kellemes környezete és sokoldalú szolgáltatásai miatt a betelepülési folyamat gyorsan lezajlott és ma már több mint 300 cég számára biztosít „lakókörnyezetet”.

A lakókörnyezet kifejezés ez esetben nem kell, hogy túlzásnak hangozzék, hiszen a kialakult végeredmény egy ipari lakóparkra emlékeztet.

Szükségessé vált a terület használóinak együttműködési és magatartási szabályrendszerének rögzítése, mely a park Telepszabályzatában került megfogalmazásra.

A betelepült cégek többsége saját tulajdonú ingatlanon a saját tevékenységét végzi, bérbeadás útján hasznosított ingatlanok aránya minimális.

A fejlesztés során a fentieken túl az az elképzelés valósult meg, hogy a park egészséges működése érdekében szükség van az egységes üzemeltetés kialakítására, mely az infrastrukturális hálózatok működtetésén túl megszervezi a park közös feladatainak ellátását is, valamint elősegíti számos szolgáltatás igénybe vételének lehetőségét is.

Ezeknek az üzemeltetési igényeknek a megvalósítására jött létre a BITEP Közmű Üzemeltető és Szolgáltató Kft 2003-ban és mind a mai napig ellátja ezeket a feladatokat.

2013-ban az Ipari Parkok Versenyképességi Díj pályázatának Fődíját nyerte el parkunk.

Kedves Olvasó! Amennyiben felkeltettük érdeklődését parkunk iránt, látogasson meg minket személyesen is. A tájékozódáshoz a kapcsolat menü pont alatt talál segédleteket.

Amennyiben a parkban igénybe vehető szolgáltatásokról, a betelepült társaságokról, vagy az Ipari Park üzemeltetőjéről kíván több információhoz jutni, kattintson a menüpontokra.

Kellemes böngészést kívánunk!

BITEP Kft

A Park Szolgálatában